’n stukske historie

“Het Dierenwarenhuis – Natuurvoeding voor dieren” 

Sinds 1908 is kwaliteit onze kracht In 1908 startte Driek Lammers in Someren Eind een molen. Driek was zijn tijd vooruit en begon, misschien wel als een van de eerste in de omtrek, nu eens geen klassieke windmolen maar een molen op stoom. Boeren brachten er hun oogst en Driek  maalde het met zijn enige zoon Jan fijn tot grondstoffen voor consumptie.  Toen zoon Jan (I) de molen van zijn vader overnam werd de stoommachine vervangen door een moderne efficiëntere dieselmotor.

De drie zoons van Jan (I), niet geheel toevallig heette er ook een Jan (II)  kwamen ook in het bedrijf en deze gebroeders Lammers gingen zich verder toeleggen op het malen en mengen van diervoeders. Daarbij namen ze soms ook als betaling, wel eens wat meelsoorten over van hun klanten en verkochten dat in een soort winkel aan de mensen die rondom de molen woonde. Het malen van voer ging de familie Lammers goed af en de vierde generatie – met inderdaad Jan (III) – de vader van Katja– specialiseerde zich in het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke voedingsmiddelen, óók voor dieren. Al snel paste alle activiteiten niet meer in de molen en moest er opnieuw stevig worden geïnvesteerd. Via het uitgebreide netwerk van de familie kon de benodigde  kennis en kapitaal worden aangetrokken. Samen met deze partners werden door de gebroeders Lammers op dat moment vrijwel alle schakels in het productieproces van natuurlijke diervoeding afgedekt.

In Eindhoven werd “Het Dierenwarenhuis” geopend, een voor die tijd zeer ruime overzichtelijke dierenspeciaalzaak. Mét natuurvoeding voor hond en kat, natuurlijk.  Rondom het millennium zijn vrijwel alle bedrijfsactiviteiten naar de partners overgegaan. Deze bedrijven bestaan nog steeds en produceren diervoeding, soms ook voor de bekendere A-merken. Alleen de winkels werden behouden en Het Dierenwarenhuis Eindhoven is vandaag de dag alweer meer dan 20 jaar in handen van Katja (dochter van Jan III).

De kennis over natuurlijke diervoeding, het netwerk van producenten, de historie én vooruitstrevende karakter van de familie Lammers zijn onlosmakelijk verbonden met de huidige winkel: Het Dierenwarenhuis – Natuurvoeding voor Dieren en het huismerk “Lammers & Co. – natuurlijk!